Krydrede kjøttboller med grillet ­paprika og potetsalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
8min
totalt
25min

Krydrede kjøttboller med grillet ­paprika og potetsalat

nivå
Lett
aktiv
8min
totalt
25min

Krydrede kjøttboller med grillet ­paprika og potetsalat

Grill hjemmelagde kjøttboller på grillspyd. Server med smakfull potetsalat og grillet paprika. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

Krydrede kjøttboller passer godt å træ på spyd. Pass på at farsen er ganske fast og klem godt rundt ­spydene. Du må gjerne grille andre grønnsaker sammen med eller i stedet for ­paprika, f.eks. squash og aubergine.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ss
2ss
Havregryn(lettkokte)
1ss
Oregano(tørket)
3ss
Kruspersille(finhakket)
0.5dl
4stk
Paprika(røde snackspaprika)

Potetsalat

1klype(r)
Salt(smak til )
1klype(r)
Svart pepper(smak til )
4ss
Gressløk(finhakket)
6ss
Dill(finhakket)
800g
Potet(kokte)

SLIK GJØR DU

  1. Legg 8 trespyd i vann i ca. ½ time.

  2. Rør kjøttet godt med salt og tilsett havregryn, oregano, persille, potetmel og knust hvitløk. Rør i vann til en passe fast farse. Smuldre fetaost, og rør den i farsen.

  3. Fukt hendene med vann og form små kjøttboller. Træ dem på spyd og pensle rundt med olje.

  4. Grill kjøttbollene til de er gjennomstekte. Det tar ca. 8 minutter. Snu på spiddene under grillingen.

  5. Pensle paprika med olje, og grill dem til de blir lett brent rundt det hele. Dette gjør at paprikaskinnet kan trekkes av og paprikaene er klare til servering.

  6. Rør sammen olje, eddik, salt, sukker, pepper, gressløk og dill i en bolle. Skjær potetene i to, og vend dem i dressingen sammen med smuldret fetaost.

  7. Anrett kjøttbolle­spiddene med grillet ­paprika og potetsalat på tallerken.

Grill hjemmelagde kjøttboller på grillspyd. Server med smakfull potetsalat og grillet paprika. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN