Sunn tacosalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Sunn tacosalat

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Sunn tacosalat

Når magen rumler og det begynner å gå en smule varmt i topplokket på småtassene, ja da er det på tide med ordentlig mat. Foto: Lise von Krogh

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Jeg har hovedsakelig brukt økologiske ingredienser i denne retten, men selvfølgelig kan du lage denne på helt «vanlig» måte. Oppskriften nedenfor er nok til en stor bolle, for eksempel en bakebolle.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1pakke(r)
Pasta(fullkornsskruer)
1ss
Smør(usaltet, eller rapsolje)
1pakke(r)
Karbonadedeig(uten tilsatt salt)
1pakke(r)
1boks(er)
Mais(stor)
3stk
Gulrot(i tynne skiver)
1stk
Paprika(rød)
1boks(er)
Ananas(i biter)
1pose(r)
Salat(eller spinat)

SLIK GJØR DU

  1. Kok pastaskruene i lettsaltet vann til de er kokte, al dente. Skyll dem i kaldt vann. Ha dem i bollen og ha på litt olje. Bland godt!

  2. Rens og kutt opp grønnsakene. Bruker du en mandolin, så får du gulrotskivene ekstra tynne og kan lage finstrimlet paprika. Dette liker barn.

  3. Varm opp smøret i en stekepanne. Stek hvitløk og løk til den er blank. Ha i karbonadedeig og brun den. Hell over tacokrydderet og juicen fra ananasboken. 

  4. Bland godt og stek videre et par minutter. Bland kjøttet sammen med pastaskruene. Ha i mais, gulrøtter, paprika og ananas. Bland godt!

  5. Server maten med friske salatblader ved siden av så kan barna forsyne seg eget ønske. 

  6. Tips: Gulrøtter og paprika kan godt koke med et par minutter på slutten av koketiden på pastaen om du vil ha dem litt mørere. 

Når magen rumler og det begynner å gå en smule varmt i topplokket på småtassene, ja da er det på tide med ordentlig mat. Foto: Lise von Krogh

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN