nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
50min
Fylte kjøttboller
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
50min
Fylte kjøttboller
Kan serveres som hovedrett eller som fyll i et pitabrød.
Foto: Mette RandemDisse kjøttbollene kan serveres som en hovedrett, sammen med grønnsaker og ris eller bulgur, eller som fyll i et pitabrød. De holder seg godt i kjøleskapet, pakket i plast.
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet - noe godt fra Syria
DETTE TRENGER DU
PERSONER3stk
2dl
Fullkornsbulgur(eller vanlig bulgur)
1ts
1ts
2ts
1klype(r)
Kanel(1/4 ts)
1ss
50g
30g
3ts
700g
Karbonadedeig(av storfe eller lam)
SLIK GJØR DU
Riv den ene løken på et rivjern, eller kjør i en kjøkkenmaskin.
Kok bulgur etter anvisning på pakken. Bland revet løk, bulgur, kjøttdeig, salt, spisskummen og kanel til du har en jevn masse.
Varm litt olje i en panne og stek resten av løken til den er gyllen og søt. Bland med chili, nøtter og sesam. Kna løk og nøtteblandingen sammen med kjøttet. Form til små boller.
Stek i panna, i omganger, eller bak i ovnen ved 175 grader, til de er gjennomstekt.
Kan serveres som hovedrett eller som fyll i et pitabrød.
Foto: Mette Randem