Kaviar

Kaviar

Foto: BON APPETIT / NTB SCANPIX.

Oppbevaring

    Holdbarhet

      Ukjent.

    Opprinnelse

      Næringsinnhold

        PER 100G
        Kcal
        109.1
        Proteiner
        14.9
        Fett
        5.5
        Karbohydrater
        0

      Norsk sesong

        Kaviar er fiskerogn tilberedt som næringsmiddel. Ekte russisk kaviar lages av stør, og er grovkornet. Kaviar kan ha forskjellige farger. Den mest eksklusive er Beluga-kaviar, som er fra mørk grå til lys grå. Jo lysere grå, jo bedre. I Norge fremstilles kaviar av lodderogn, rognkjeksrogn og av lettrøkt saltet torskerogn. I tillegg lages det såkalt ferskvannskaviar, blant annet av raket rogn. Ordet kommer fra fransk, caviar (16. århundre.), opprinnelig fra tyrkisk, (k)haviar. Kaviar blir også solgt som limfjordskaviar og lodderogn.