nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t
Potetpai med sild
nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t
Potetpai med sild
Matjessild eller kryddersild er god sommermat i kombinasjon med poteter. Her har vi fylt dem en delikat pai, som skal serveres kald.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland paideigen sammen i en kjøkkenmaskin. Kjevle eller trykk den ut i paiformen, ca. 22 cm i diameter. Sett den kaldt i 30 minutter.
Stek bunnen midt i ovnen ved 225° i ca. 15 minutter. Avkjøl.
Bland ost, crème fraîche, løk og kaviar. Skyll og tørk av silden. Skjær den i smale biter og rør den i blandingen.
Skjær poteter i biter og bland den og eggene med sildeblandingen. Smak til med salt.
Fordel blandingen i bunnen av paien. Pynt paien, og sett den kaldt i minst 1 time.