Potetpai med sild Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Potetpai med sild

nivå
Lett
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Potetpai med sild

De norske ferskpotetene må naturligvis vaskes, men det er egentlig ikke nødvendig å skrelle dem. Foto: Kent Jardhammar

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Matjessild eller kryddersild er god sommermat i kombinasjon med poteter. Her har vi fylt dem en delikat pai, som skal serveres kald.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

300g
Kremost(naturell)
0.5dl
Gressløk(hakket)
1stk
Rødløk(finhakket)
2stk
Sildefilet(Matje- eller kryddersild)
400g
Nypotet(kokt)
2stk
Egg(hardkokte)

Paideig

130g
3ss
Vann(kaldt)

Pynt

1bunt
1stk
Rødløk(hakket)
1bunt
Gressløk(klippet)
1bunt
2stk
Egg(hardkokte, i båter)

SLIK GJØR DU

  1. Bland paideigen sammen i en kjøkkenmaskin. Kjevle eller trykk den ut i paiformen, ca. 22 cm i diameter. Sett den kaldt i 30 minutter.

  2. Stek bunnen midt i ovnen ved 225° i ca. 15 minutter. Avkjøl.

  3. Bland ost, crème fraîche, løk og kaviar. Skyll og tørk av ­silden. Skjær den i smale biter og rør den i blandingen.

  4. Skjær poteter i biter og bland den og eggene med sildeblandingen. Smak til med salt.

  5. Fordel blandingen i bunnen av paien. Pynt paien, og sett den kaldt i minst 1 time.

De norske ferskpotetene må naturligvis vaskes, men det er egentlig ikke nødvendig å skrelle dem. Foto: Kent Jardhammar

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN