nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min
Røkelaksmousse
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
30min
Røkelaksmousse
Lag gjerne moussen flere dager på forhånd. Pynt etter smak, gjerne reker, røket laks eller rogn.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg gelatinplater i kaldt vann i 10 minutter. Mos fisken og osten i en food prosessor. Bland fisk og ost med pisket kremfløte, sennep, dill og pepper.
Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt i kokende vann. Avkjøl litt, og bland gelatinen i mosen sammen med rød kaviar. Legg en remse bakepapir i bunnen av en olje form. Hell i moussen, og la den stivne i kjøleskapet.
Rør sammen alle ingrediensene til dill og sitrondressing, og smak til.
Når moussen er fast, løsne rundt kanten, og legg moussen på fat.
Skjær i skiver, og pynt med rogn, sitronskiver og frisk dill. Server dressingen til moussen.