Smågodt med poteter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Smågodt med poteter

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
30min

Smågodt med poteter

Potet servert med tre spennende dipper: reke- og kaviardipp, tomat- og salatdipp, og pepperrot- og kapersdipp. Foto: Allers forlag

Inneholder

Laktose
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

2 (2 stemmer)
Server disse små potetplettene med forskjellig dipp. De kan serveres som tilbehør til for eksempel stekt biff. Du kan også lage alle tre dippene og servere på koldtbord eller som snacks. Lag rørene på forhånd og opp­bevar dem kjølig.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pepperrot- og kapersdipp

250g
Kesam(8%)
3ss
Pepperrot(revet)
0.5dl
Gressløk(finhakket)

Potetpletter

2ts
2skiver

Reke- og kaviardipp

250g
Kesam(8%)
250g
Reker(renset)
50g
Kaviar(rød)
0.5dl
Dill(finhakket)

Tomat- ogsalamidipp

250g
Kesam(8%)
8stk
100g
0.5bunt

SLIK GJØR DU

  1. Rør sammen ingrediensene til den eller de dippene du vil lage. Smak til og sett kjølig.

  2. Skrell og riv potetene grovt. Klem ut vannet og bland med saltet.

  3. Varm opp smør i en panne og legg pletter av revene poteter i pannen. Stek plettene noen minutter og snu dem. Stek plettene ferdig til de er gylne og sprø.

  4. Legg dippene på de nystekte potetplettene eller server dem ved siden av i egne skåler.

Potet servert med tre spennende dipper: reke- og kaviardipp, tomat- og salatdipp, og pepperrot- og kapersdipp. Foto: Allers forlag

Inneholder

Laktose
Fisk
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

2 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN