nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 30min
Lakseform med kaviarsaus
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 30min
Lakseform med kaviarsaus
Laks i form med god saus og et lokk av gratinert potetmos er garantert en vinner. Du serverer alt i ett, og kan bare lage en enkel salat ved siden av. Kaviaren gir en mild og pikant røksmak på sausen.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell potetene og kok dem myke i lett saltet vann. Hell av vannet. Bland potetene med fløte, og pisk til en mos. Bland med egget, og smak til med salt og pepper. Mosen skal ikke være for løs.
Surr løk i smør i en kjele noen minutter. Hell på fløte og melk. Tilsett kaviar. Kok opp og bland i osten. Rør maisenna ut i litt vann og jevn sausen. Smak til med salt og pepper.
Vask og tørk laksen. Skjær den i mindre biter og legg i en smurt ildfast form. Hell sausen over. Fordel potetmosen over formen, og sett den inn i ovnen ved 200º. Stek til mosen og sausen har fin farge, i ca. 20 minutter.
Ved servering kan du klippe litt gressløk over formen og legge på reker. Formen er også god med dillkvister som pynt.