Lakseform med kaviarsaus Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Lakseform med kaviarsaus

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t 30min

Lakseform med kaviarsaus

Deilig lakseform med kaviarsaus Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose
Egg
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

Laks i form med god saus og et lokk av gratinert potetmos er garantert en vinner. Du serverer alt i ett, og kan bare lage en enkel salat ved siden av. Kaviaren gir en mild og pikant røksmak på sausen.    

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pynt

10stk
Reker(rensede)
1klype(r)
600g

Potetmos

600g
Potet(melne)
1stk
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell potetene og kok dem myke i lett saltet vann. Hell av vannet. Bland potetene med fløte, og pisk til en mos. Bland med egget, og smak til med salt og pepper. Mosen skal ikke være for løs.


  2. Surr løk i smør i en kjele noen minutter. Hell på fløte og melk. Tilsett kaviar. Kok opp og bland i osten. Rør maisenna ut i litt vann og jevn sausen. Smak til med salt og pepper.


  3. Vask og tørk laksen. Skjær den i mindre biter og legg i en smurt ildfast form. Hell sausen over. Fordel potetmosen over formen, og sett den inn i ovnen ved 200º. Stek til mosen og sausen har fin farge, i ca. 20 minutter.


  4. Ved servering kan du klippe litt gressløk over formen og legge på reker. Formen er også god med dillkvister som pynt.

Deilig lakseform med kaviarsaus Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose
Egg
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN