Potetkrem «Aligot» Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
40min

Potetkrem «Aligot»

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
40min

Potetkrem «Aligot»

METTENDE: Deilig alene eller som tilbehør.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (31 stemmer)
Dette er en deilig og mettende oppskrift. Potetkremen kan serveres både som en egen rett eller nytes sammen med en god og nygrillet pølse, eller som tilbehør til søndagssteika.      

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
100g
Smør(i terninger)
Salt(smak til)
Brød(ristet brødkrum)
Stilkselleri (stangselleri)(bladene, finsnittet)

SLIK GJØR DU

  1. Skrell potetene, kok de møre og hell av vannet. La dem dampe lett, og mos/knus dem med en visp. 

  2. Rør inn smør i terninger og tilsett fløte. Rør til du har en glatt krem.

  3. Sett gryta på lav varme, og vend inn osten. Rør godt i massen til osten smelter, og smak til med salt. Du kan justere konsistensen med fløte.

  4. Topp med litt ristet brødkrum og finsnittet stangselleriblader, og server umiddelbart. Du kan også toppe potetkremen med tynne skiver stekte poteter.

METTENDE: Deilig alene eller som tilbehør.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (31 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN