Kremet potetlefse
Kremet potetlefse
DEILIG: Kremet potetlefse er mektig og god mat
Foto: MDETTE TRENGER DU
PERSONERLefse
SLIK GJØR DU
Alt skal blandes godt sammen for hånd. Bryt potetene opp i biter, og tilsett salt, bakepulver, egg, melk og ost. Bland det godt sammen.
Tilsett mel til slutt, og fold det hele forsiktig sammen til en løs, klissete deig.
Legg en god haug med mel på bordet og klatt utover et neve potetmasse. Kast litt mel oppå og trykk forsiktig ut. Du kan bruke kjevle også, men vær forsiktig, dette er ikke en bolledeig!
Børst av litt mel før du steker lefsa på medium varm panne i smør til den er fin og gyllen på den ene siden. Snu og stek på den andre siden. Stek en liten prøvelefse først. Er den for tørr, ta litt mer væske, og smaker den litt for lite, ta i mer salt. Server lefsene lune sammen med en god ostekrem.
Rør litt fløte inn i kremosten, slik at den bli litt løsere. Tilsette hakkede urter, vårløk, rødløk og litt salt og pepper. Rør godt sammen, og server.
DEILIG: Kremet potetlefse er mektig og god mat
Foto: M