Kremet potetlefse Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
50min

Kremet potetlefse

nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
50min

Kremet potetlefse

DEILIG: Kremet potetlefse er mektig og god mat

Foto: M

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

En kremete, deilig potetlefse smaker godt både til lunsj og kveldsmat - og når du skal skeie ut i helgen. Du kan gjerne bruke litt røkelaks eller god skinke på lefsene, og servere en frisk salat ved siden av. Du trenger ikke egen steketakke for å lage lefser, det går like fint å steke dem i en medium varm panne. Potetlefsene serveres lune med kremost og urter, gjerne med en frisk salat ved siden av.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Lefse

450g
Mandelpotet(kokt møre)
2ss
2stk
1dl
100g
200g
Hvetemel(pluss litt ekstra til utbaking)
Smør(til steking)

Ostekrem

1klype(r)
Basilikum(eller andre urter, gjerne flere sammen)
3stk
Vårløk(finkuttet)
0.5stk
Rødløk(finkuttet)
Salt(smak til)
Svart pepper(smak til)

SLIK GJØR DU

  1. Alt skal blandes godt sammen for hånd. Bryt potetene opp i biter, og tilsett salt, bakepulver, egg, melk og ost. Bland det godt sammen.

  2. Tilsett mel til slutt, og fold det hele forsiktig sammen til en løs, klissete deig.

  3. Legg en god haug med mel på bordet og klatt utover et neve potetmasse. Kast litt mel oppå og trykk forsiktig ut. Du kan bruke kjevle også, men vær forsiktig, dette er ikke en bolledeig!

  4. Børst av litt mel før du steker lefsa på medium varm panne i smør til den er fin og gyllen på den ene siden. Snu og stek på den andre siden. Stek en liten prøvelefse først. Er den for tørr, ta litt mer væske, og smaker den litt for lite, ta i mer salt. Server lefsene lune sammen med en god ostekrem. 

  5. Rør litt fløte inn i kremosten, slik at den bli litt løsere. Tilsette hakkede urter, vårløk, rødløk og litt salt og pepper. Rør godt sammen, og server.

DEILIG: Kremet potetlefse er mektig og god mat

Foto: M

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN