Bakte poteter med salt torsk og persille
Bakte poteter med salt torsk og persille
Torsk og poteter er en velkjent kombinasjon her til lands.
Foto: Mette Randem
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 200 grader. Legg de kokte potetene og tre av hvitløksfeddene (ikke skrell dem) i en langpanne og bak dem i 20-30 minutter, til de har begynt å rynke seg.
Bak fisken i en annen form i ovnen i 10-12 minutters tid, til den begynner å flake seg. Kok opp melken.
Skrell 500 gram av potetene og de bakte hvitløksfeddene. Ha skrelte poteter, bakt og rå hvitløk, melk, olivenolje og persille i en kjøkkenmaskin og kjør til du har en grov masse. Ha i 2/3 av fisken og kjør til den er mer eller mindre most. Smak til denne blandingen med sitronsaft, salt og pepper.
Skjær åpen de bakte potetene og press dem åpne. Skjær noen snitt inni potetene. Fyll potetene med torskeblandingen, pynt gjerne med et flak eller to med salt torsk og litt persille.
Torsk og poteter er en velkjent kombinasjon her til lands.
Foto: Mette Randem