Bakt søtpotetsalat med løk, lime, chili og nøtter
Bakt søtpotetsalat med løk, lime, chili og nøtter
BAKT: Bakt søtpotet med asiatisk smaksbilde.
Foto: Mette RandemOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Tenn grillen med glør på én side. Grill søtpoteten og løken i utkanten av grillen. Snu flere ganger. De kan godt bli litt svartbrent og rynkete, men ikke helt forkullet. Søtpotetene er ferdige når de er myke helt gjennom. Stikk med en gaffel eller kniv. Løken er ferdig når søtpoteten er det – den er god både når den er gjennomstekt og myk, og når den fortsatt har litt spenst i seg.
Grill chilien i et par minutter på høy varme. La kjøle av seg litt. Del løk og søtpotet i to. Fjern skinnet på søtpoteten og de brente ytterste lagene på løken. Skjær søtpotet i terninger og løk i skiver. Hakk chili.
Ha i en bolle. Ha over limesaft, koriander, olje, chili og chilisaus. Dryss over nøtter. Smak til med salt.
BAKT: Bakt søtpotet med asiatisk smaksbilde.
Foto: Mette Randem