Bakt søtpotetsalat med løk, lime, chili og nøtter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Bakt søtpotetsalat med løk, lime, chili og nøtter

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min

Bakt søtpotetsalat med løk, lime, chili og nøtter

BAKT: Bakt søtpotet med asiatisk smaksbilde.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (6 stemmer)
Bakt søtpotet er deilig i seg selv, som en bakt potet med kryddersmør, i supper, salater og gryter eller som tilbehør. Her ikler jeg dem et asiatisk smaksbilde. Kan være også være godt med litt sesamolje over.  Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Brennaktuelt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
2stk
Lime(saften av)
1bunt
Koriander(finhakket)
4ss
Hasselnøtter(eller andre nøtter)

SLIK GJØR DU

  1. Tenn grillen med glør på én side. Grill søtpoteten og løken i utkanten av grillen. Snu flere ganger. De kan godt bli litt svartbrent og rynkete, men ikke helt forkullet. Søtpotetene er ferdige når de er myke helt gjennom. Stikk med en gaffel eller kniv. Løken er ferdig når søtpoteten er det – den er god både når den er gjennomstekt og myk, og når den fortsatt har litt spenst i seg.

  2. Grill chilien i et par minutter på høy varme. La kjøle av seg litt. Del løk og søtpotet i to. Fjern skinnet på søtpoteten og de brente ytterste lagene på løken. Skjær søtpotet i terninger og løk i skiver. Hakk chili.

  3. Ha i en bolle. Ha over limesaft, koriander, olje, chili og chilisaus. Dryss over nøtter. Smak til med salt. 

BAKT: Bakt søtpotet med asiatisk smaksbilde.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.5 (6 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN