Sjøkreps på grillen
Sjøkreps på grillen
GRILL:Sjøkreps smaker godt etter en tur på grillen.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rens sjøkrepsen og husk å fjerne paven øverst ved hodet. Del krepsen i to på langs. Får du ikke tak i fersk, rå sjøkreps, er det også fint å grille kreps som har vært frossen.
Sjøkrepsen er ferdig når kjøttet «samler seg» og blir fastere. Pass på at den ikke varmebehandles for lenge, da blir kjøttet seigt. Et minutt med kjøttsiden opp er nok for små sjøkreps, de største trenger 4-5 minutter. Snu sjøkrepsen kjapt før servering for å få en liten brunfarge på kjøttet.
Drypp litt urteolje over sjøkrepsen, og server. Urteolje lager du ved å kjøre opp olivenolje og urter i en foodprosessor. Gressløk og persille er godt å bruke i oljen, og gir fin farge
GRILL:Sjøkreps smaker godt etter en tur på grillen.
Foto: Mette Møller