Sjøkrepscurry
Sjøkrepscurry
SJØKREPSCURRY: Norske sjøkreps er verdens beste. Til denne forretten trenger du ikke så mange.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERCurry
SLIK GJØR DU
Vask, rens og grovhakk løk, gulrot og stangselleri. Surr grønnsakene i olje i 3-4 minutter. Tilsett sjøkrepsskallet og surr et par minutter til, og ha så i tomatpure og fres 2 minutter til slutt.
Ha på vann så det dekker. Kok opp, skru ned varmen og la det hele trekke i rundt 40 minutter under lokk. Sil kraften gjennom en fin sil.
Fres løk, hvitløk, chili, sitrongress, limeblad, revet limeskall og ingefær i olje på middels varme til løken blir blank og myk.
Ha på skalldyrkraften. La den koke inn til omlag halvparten. Smak underveis! Ha i kokosmelken og kok opp.
Smak til med soya, fishsauce, shiracha og limesaft. Tilslutt salt og pepper. Sil av.
Strø salt og pepper på sjøkrepsen. Ha litt olje i ei panne, og stek sjøkrepsen på høy varme. Stek den med ryggen ned.
Når den begynner å bli gjennomstekt, har du i smør, skrur ned varmen og øser smøret over sjøkrepsen. Skvis litt lime over. Legg den helt til slutt andre vei, og trekke panna til side.
Bland sammen eple, stangselleri, koriander og cashewnøtter til en salat. Vend inn litt olivenolje og limesaft, og smak til med salt. Fordel salaten i bunnen av 4 dype tallerkener, og legg 1 stekt sjøkreps i hver tallerken.
Hell over den varme curryen rett før servering, og pynt gjerne med litt ekstra koriander.
SJØKREPSCURRY: Norske sjøkreps er verdens beste. Til denne forretten trenger du ikke så mange.
Foto: Mette Møller