Appelsinkrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Appelsinkrem

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
1t 30min

Appelsinkrem

Avslutt julemiddagen med en frisk og god krem med smak av appelsin, Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (12 stemmer)
Appelsin har frisk smak og passer godt å blande i en krem som serveres etter julematen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Gelatin(plater)
2ss
Likør(med appelsinsmak )

SLIK GJØR DU

  1. Legg gelatinplater i kaldt vann i ca. 7 minutter.

  2. Pisk appelsinsaft, sukker og eggeplomme i en kjele og varm forsiktig til det tykner. Det må ikke koke.

  3. Ta gelatinen opp og klem ut vannet. Smelt den i varm sitruslikør. Rør blandingen i appelsinkremen og avkjøl.

  4. Pisk kremen stiv og bland alt godt sammen. Skrell appelsinene med en skarp kniv og skjær fileter av båtene.

  5. Bland appelsinfiletene og krem i porsjonsglass. Sett det minst 1 time i kjøleskap før servering.

  6. Pynt med litt revet appelsinskall og sitronmelisse.

Avslutt julemiddagen med en frisk og god krem med smak av appelsin, Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Egg
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.5 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN