Bakelandslagets fastelavnsboller
Bakelandslagets fastelavnsboller
<b>FASTELAVN:</b> Øyvind S. Hansen på det norske bakerlandslaget kommer med gode tips til brødbaksten.
Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Tilsett alle ingrediensene i bakebollen, bortsett fra smøret. Ikke spar melet til slutt. Det er viktig at melet blandes godt inn i deigen. Bruk kjøkkenmaskin, og kjør alt til det blir en blank deig med myk overflate.
Del det romtempererte smøret i terninger, og elt det inn i deigen til slutt. Dette for å bevare smørsmaken best mulig.
Den ferdige deigen dekker du til med plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle og lar den hvile i cirka 1 time.
Del deigen opp i passende store emner, form de til boller, og sett de på stekebrett med papir. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og sett til heving på et varmt sted i cirka 45 minutter.
Pensle bollene med et sammenpisket egg, og stek bollene midt i ovnen på 220-225 grader til de får en gyllen farge - i cirka 10 minutter (litt avhengig av ovn).
<b>FASTELAVN:</b> Øyvind S. Hansen på det norske bakerlandslaget kommer med gode tips til brødbaksten.
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet