Bestemorbrød
Bestemorbrød
Ett av de mest populære brødene i kaffekjeden Nord i Oslo. Oppskriften kommer opprinnelig fra bestemoren til kjedens daglige leder, Joakim Strand.
Foto: Werner AnderssonDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland alt det tørre i en bolle. Hell romtemperert vann i bollen, ca. 23 grader.
Elt deigen godt samme i ca. 10 minutter, gjerne i en maskin til en smidig deig. Sett deigen til heving i vanlig romtemperatur et par timer.
Smør formene med en god olje og fordel deigen i brødformene. Pensle litt olje på toppen av brødene og dryss på litt havsalt. Etterhev brødene i ca. 30 minutter.
Steke brødene på nederste rille i varmluftsovn ved 170 grader i ca. 50 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.
Obs! Oppskriften kan gjerne halveres, for at deigen skal bli lettere å håndtere på hjemmekjøkkenet.
Ett av de mest populære brødene i kaffekjeden Nord i Oslo. Oppskriften kommer opprinnelig fra bestemoren til kjedens daglige leder, Joakim Strand.
Foto: Werner Andersson