Brød som på Fäviken
Brød som på Fäviken
BITTERT OG GODT: Det brente på toppen gir en god, men litt bitter smak.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha 300 gram av melet i en liten bolle. Bland sammen en liten klump gjær og 2 desiliter vann og bland dette med melet, så du får en løs røre.
La dette stå og utvikle seg, enten kjølig over natta, eller i et par timer ved romtemperatur. (Har du lite tid, bruk mer gjær.)
Bland denne starteren med resten av melet, vannet og saltet. Elt deigen sammen i noen minutter, helst for hånd, men du kan også gjøre dette i en maskin.
La stå og heve i to timer.
Del deigen i 3 eller fire deigemner. Fold dem et par ganger og plasser dem på et stekebrett. La heve mens ovnen blir varm.
Forvarm ovnen til 300 grader. Brukt varmluftsfunksjonen. Sett brødene i ovnen, hell litt kokende vann inn i ovnen (pass så du ikke brenner deg på dampen).
La brødene steke i 12-15 minutter. Ta dem ut, vipp dem over på en rist og la dem stå 15 minutter før du rører dem.
De vil steke ferdig ved hjelp av varmen som er lagret i de ytterste lagene av brødet.
BITTERT OG GODT: Det brente på toppen gir en god, men litt bitter smak.
Foto: Mette Randem