Eltefritt grovbrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
5t

Eltefritt grovbrød

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
5t

Eltefritt grovbrød

Her er en oppskrift på grovt eltefritt brød. 

Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (84 stemmer)
Her er den supre oppskriften på eltefritt grovbrød.  Brødet bakes i en jerngryte eller tilsvarende gryte som tåler ovns­varmen. Du må bruke lite gjær når deigen skal ligge lenge. Ønsker du kortere hevetid kan du bruke litt mer gjær.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Rist solsikker i varm tørr panne til de blir sprø og litt gylne.

  2. Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle.

  3. Rør gjæren ut i kaldt vann og hell væsken i bakebollen med det tørre. Rør til en jevn masse. Dekk bollen med plast og la det stå på benken i 12–16 timer.

  4. Strø benken med mel og velt deigen ut. Brett deigen fra hver kant inn mot midten, og stram deigen ovenfra og under til en stor rund bolle som legges i en bolle og heves til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

  5. Forvarm ovnen til 250° med en jerngryte (ca. 22 cm) i.

  6. Når deigen er ferdig hevet, ta jerngryta ut fra ovnen og dryss med mel i bunnen av gryta. Velt deigen oppi jerngryta og sett på lokket. Sett hele gryta med lokk på midterste rille i ovnen og stek det i 30 minutter.

  7. Velt deretter ut brødet fra gryta og stek det ytterlig i ca. 15 minut­ter uten gryta. Bank forsiktig under brødet. Hører du en hul lyd, er brødet ferdig. Man kan også bruke et steketermometer. Når kjernetemperaturen en 96-97°, er brødet ferdig. 

Her er en oppskrift på grovt eltefritt brød. 

Foto: Synøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (84 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN