Biff
Biff
IKKE STEIK FOR MYE: - Det viktigste med å steike kjøtt, er å heller steike litt for lite enn for mye. Steiker du kjøttet for mye, er toget gått for den råvara, sier Arne Brimi.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sørg for at du har fine kjøttstykker, og fjern eventuelle hinner og sener. La kjøttstykkene ligge litt i romtemperatur før steking.
Ha smør i ei god stekepanne, og la panna bli god og varm, men ikke så varm at smøret blir brunt.
Krydre biffene med salt og pepper rett før de legges i panna. Stek pent og rolig til kjøttet har fått en pen brunfarge, og snu. Kjøttet må ikke bli brent.
Når begge sidene har fått en pen brunfarge, skal du ta kjøttet ut av panna, og la det hvile i 2-3 minutter.
Sett steikeovnen på 225 grader, og stek biffene videre i steikeovnen til kjøttet begynner å svulme opp etter rundt 6-8 minutter.
Ta ut biffene, og la de hvile minst 10 minutter. En fin regel er å la kjøttet hvile like lenge som det steikes. Stykkene kan fint varmes 2-3 minutter rett før servering.
IKKE STEIK FOR MYE: - Det viktigste med å steike kjøtt, er å heller steike litt for lite enn for mye. Steiker du kjøttet for mye, er toget gått for den råvara, sier Arne Brimi.
Foto: Mette Møller