nivå
Lett
totalt
40min
Biff Stroganoff
nivå
Lett
totalt
40min
Biff Stroganoff
GRYTE MED NOE GODT: Stroganoff er middagen for den som vil kose seg.
Foto: matprat.noBiff Stroganoff er en av Russlands mest berømte matretter. Vi har laget en variant med mørt biffkjøtt i en fyldig tomatisert saus.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1.5stk
Løk (kepaløk)(finhakket)
2ss
Smør(til steking)
200g
Hvit sjampinjong (champignon)(frisk, i båter)
1ts
0.5ts
2ss
1dl
Kjøttbuljong(eller kraft)
8skiver
Sylteagurk(i strimler)
8skiver
Rødbete(syltede, i strimler)
SLIK GJØR DU
Skjær biffkjøtt i store strimler (0,5 x 6 cm). Brun kjøttet i små porsjoner sammen med løk i en varm stekepanne med smør.
Ha kjøttet i en gryte sammen med sjampinjong. Krydre med salt og pepper. Tilsett tomatpuré, kraft og crème fraîche, og la det småkoke noen minutter til gryten har en fin konsistens. Smak eventuelt til med salt og pepper. Pynt gjerne med finhakket persille.
Server gjerne Biff Stroganoff med strimlet sylteagurk og rødbeter. Potetstappe, ris, salat eller en klatt med rømme smaker også godt til.
GRYTE MED NOE GODT: Stroganoff er middagen for den som vil kose seg.
Foto: matprat.no