nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t
Blåbærhorn
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t
Blåbærhorn
Blåbær og mandelmasse gjemmer seg i disse lekre hornene.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bolle, løs opp i litt lunken melk. Tilsett sukker, salt, eggeplomme og ca. halvparten av melet.
Legg i biter av smør og elt sammen. Rør i nesten alt melet som er blandet med bakepulver. Arbeid deigen smidig og blank. La deigen heve under plast i ca. 50 minutter.
Rør sammen smør, sukker og revet kransekakemasse.
l deigen i to deler. Kjevle hver del ut til en sirkel, ca. 28 cm i diameter. Del i 8 snipper.
Legg på en teskje fyll og noen blåbær på hver snipp. Rull sammen til horn. Legg dem på plate med bakepapir. Etterhev under plast i ca. 40 minutter.
Pensle med sammenpisket egg. Stek ved 225° midt i ovnen i 7–8 minutter.
Rør sammen melis og vann. Farg glasuren med noen dråper konditorfarge. Fordel glasuren over hornene.