Blåbærhorn  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t

Blåbærhorn

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
2t

Blåbærhorn

Saftige horn fylt med kransekakemasse og blåbær Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Blåbær og mandelmasse gjemmer seg i disse lekre hornene.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Pensling og pynt

1stk
1.5dl
1.5ts
2dråpe(r)
2dl
0.5ts
100g
Smør(mykt)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bolle, løs opp i litt lunken melk. Tilsett sukker, salt, eggeplomme og ca. halvparten av melet.

  2. Legg i biter av smør og elt sammen. Rør i nesten alt melet som er blandet med bakepulver. Arbeid deigen smidig og blank. La deigen heve under plast i ca. 50 minutter.

  3. Rør sammen smør, sukker og revet kransekakemasse.

  4. l deigen i to deler. Kjevle hver del ut til en sirkel, ca. 28 cm i diameter. Del i 8 snipper.

  5. Legg på en teskje fyll og noen blåbær på hver snipp. Rull sammen til horn. Legg dem på plate med bakepapir. Etterhev under plast i ca. 40 minutter.

  6. Pensle med sammenpisket egg. Stek ved 225° midt i ovnen i 7–8 minutter.

  7. Rør sammen melis og vann. Farg glasuren med noen dråper konditorfarge. Fordel glasuren over hornene.

Saftige horn fylt med kransekakemasse og blåbær Foto: Pontus Ferneman

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN