Brimis tartar av reinsdyr
Brimis tartar av reinsdyr
TRADISJONSRIKT: Både reinsdyr og flatbrød er spist i mange år i Norge. Kombiner de to for en perfekt smårett.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rens reinsdyrkjøttet for hinner og sener. Finskjær kjøttet med en skarp kniv. Det skal skjæres så smått og fint at det nærmest blir en kjøttdeig. Du kan også male kjøttet i en kvern.
Ha kjøttet i en bolle, og tilsett kvann, hakket i små biter. Brimi bruker syltet kvann, men har du ikke tilgang på det, kan du bruke frisk timian. Timian og reinsdyrkjøtt er fine smaker sammen.
Anrett på flatbrød, og beregne en munnfull tartar på hvert flatbrød. Legg kjøttet på en klatt rømme, og pynt med kvann eller timian. To-tre flak maldonsalt hører med på toppen.
TRADISJONSRIKT: Både reinsdyr og flatbrød er spist i mange år i Norge. Kombiner de to for en perfekt smårett.
Foto: Mette Møller