nivå
Middels
aktiv
1t 10min
totalt
1t 40min
Brioche
nivå
Middels
aktiv
1t 10min
totalt
1t 40min
Brioche
Dette er lekre små franske bakverk, som franskmennene ofte spiser til frokost. De er gode til en kopp kaffe og ser morsomme ut med den lille toppen på.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør gjæren ut i lunken væske. Tilsett sukker og sammenpisket egg.
Smuldre smøret i ca. 6 dl av melet. Bland alt sammen. Elt inn mer mel til en smidig deig, og la den heve til dobbel størrelse under plast, ca. 30 minutter.
Kna deigen lett på bakebordet og del i 16 emner. Ta av ca. 1/4 av hvert emne. Trill 16 store boller, og lag et hull i midten. Sett bollene i muffinsformer, eller sett dem rett på bakepapir på stekeplaten.
Trill 16 små boller, og form dem litt spisse i den ene enden. Legg de små bollene med spissen ned i hullet på bollene. Sett briochene til etterheving i ca. 20 minutter.
Pensle lett med sammen egg, og stek briochene gylne ved 220° på midterste rille i ca. 20 minutter. Avkjøl dem på rist.