Brødpudding a la Ole Martin Alfsen
Brødpudding a la Ole Martin Alfsen
PERFEKT RESTEMAT: Klassisk dessert, som du kan variere i det uendelige med det du måtte ha av frukt, bær og syltetøyrester.
Foto: Bon Appetit / NTB ScanpixDETTE TRENGER DU
PERSONERTopping
Til formen
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 150-160 grader. Visp sammen sukker, egg, fløte, melk og frøene fra vaniljestangen. Smør en ildfastform grundig med smøret.
Smør et tynt lag smør og marmelade på skivene, legg i formen etterhvert som de er smurt og hell så eggeblandingen over. La stå å trekke 5 minutter så de trekker til seg mesteparten av væsken.
Vanligvis skal puddingen stekes på̊ lav temperatur, men liker du at den blir litt stekt på̊ toppen hev gjerne temperaturen litt. Hvis du drysser over litt demerarasukker rett før puddingen settes i ovnen, får den ekstra sprø overflate.
La formen stå i ovnen i ca 20 -30 minutter, eller akkurat til den setter seg, blir gyllen og stivner. Avkjøles til romtemperatur og serveres som den er, eller med litt pure av frukt/bær og evt iskrem/sorbet.
TIPS: Her kan du også ha rester av bær/frukt rett i puddingen. Bruker du brioche eller annet søtet brød i puddingen bør du gå ned på sukkermengden i eggeblandingen.
PERFEKT RESTEMAT: Klassisk dessert, som du kan variere i det uendelige med det du måtte ha av frukt, bær og syltetøyrester.
Foto: Bon Appetit / NTB Scanpix