nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
40min
Byggotto med øl
nivå
Lett
aktiv
40min
totalt
40min
Byggotto med øl
Byggryn er super variasjon til risottorisen.
Foto: Mette MøllerByggotto med øl er smaksrikt og spennende og perfekt som tilbehør til steik av kalv eller svin. Italienerne bruker sin vin, vi kan bruke vårt øl. Det beste er å koke byggrynene møre i vann først, deretter koke ferdig i mørkt øl. Litt fløte og smør, vellagret ost og sprøstekt sopp, og du har en smakfull og original variant av italienernes risotto.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok byggrynene først knapt møre i lettsaltet vann. Kok i 15-20 minutter eller til det er kokt inn.
Ha i ølet, og kok videre mens du rører jevnlig. Når ølet er kokt inn, rører du inn fløte.
Ta byggottoen av varmen, og rør inn smør og litt revet ost. Server med smørstekt sopp, et ekstra dryss ost og bladpersille.
Byggryn er super variasjon til risottorisen.
Foto: Mette Møller