nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min
Torsk med siderkokt byggris og lun appelsinsaus
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
40min
Torsk med siderkokt byggris og lun appelsinsaus
DETTE TRENGER DU
PERSONER800g
Torsk(filet, uten skinn og bein)
1stk
1ts
Timian(frisk, finhakket)
2ts
1dl
2ss
Nøytral matolje(til steking)
Byggris
300g
Byggris(Kok etter anvisning til fire pers)
2dl
1stk
Eple(i terninger)
1dl
1klype(r)
Salt(smak til)
1klype(r)
Svart pepper(smak til)
Saus
1dl
0.5krm
Vaniljesukker(en knivsodd)
0.5ts
0.5krm
Cayennepepper(en knivsodd)
1ss
Bladpersille(frisk, finhakket)
SLIK GJØR DU
Skjær torsken i porsjonsstykker.
Riv skall av appelsin og bland sammen med hakket timian, salt og hvetemel.
Vend fisken i melblandingen og stek i olje på middels varme i 3-4 minutter på hver side.
Kok byggrisen i eplecider i ca. 15 minutter, til den er mør.
Skjær eple i små terninger. Smak til med salt og pepper, og rør inn epleterninger rett før servering så de blir varme, men ikke myke.
Rør inn ruccolasalat ved servering.
Ha appelsinjuice, olivenolje, vaniljesukker, salt og kajennepepper i en kasserolle, og varm forsiktig opp. Sausen må ikke koke.
Rør inn hakket persille rett før servering. Server torsken med byggris og appelsinsaus.