nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
5t 15min
Dumleostekake
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
5t 15min
Dumleostekake
Kaken kan bakes lenge før festen og stå på vent i fryseren. Den blir glutenfri hvis du bruker glutenfrie digestivekjeks.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smelt smør, ta av varmen og smelt sjokoladen i smøret under omrøring. Smuldre kjeksen i en mikser og bland med smør- og sjokoladerøren. Trykk deigen ut i en form, ca. 24 cm i diameter.
Skill eggene i plommer og hviter. Rør melis, vaniljesukker, kremost og eggeplommer i en bolle. Pisk eggehvitene stive for seg.
Pisk fløten til krem og bland den med kremostblandingen. Vend til slutt inn stivpiskede eggehviter.
Skjær karamellene i mindre biter. Bland røren med bitene og fordel over kjeksbunnen. Sett kaken i fryseren i minst 5 timer.
Ved servering fordeles den karamelliserte melken over kaken like før servering. Resten av karamellene drysses over. Pynt med mynteblader.