nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Eplekake med pinjekjerner
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Eplekake med pinjekjerner
Denne kaken er rik på smak, med både sesamfrø og pinjer.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smør og strø en form, 24 cm i diameter, med sesamfrø.
Smelt smøret og avkjøl. Riv marsipanmassen grovt.
Visp egg og sukker til lett og luftig eggedosis. Bland sammen mel, vaniljesukker og bakepulver.
Rør det smeltede smøret i eggedosisen. Tilsett melblandingen. Hell den i formen.
Ta ut kjernehuset av eplene, og skjær eplene i tynne båter. Stikk dem ned i deigen. Smelt aprikosmarmeladen med vannet i en kjele. Pensle eplebåtene, strø over pinjekjerner og stek kaken i nedre del av ovnen ved 175° i 50–60 minutter.
Server med vaniljesaus eller pisket krem. Is er også godt til.