Fermentert sommerkål Oppskrift
nivå
Lett
totalt
72t

Fermentert sommerkål

nivå
Lett
totalt
72t

Fermentert sommerkål

Fermetert sommerkål. Kall det gjerne herlig, frisk og syrlig fermentert sommerkål, kall det gjerne en sommerkålkimchi. Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (32 stemmer)
Koreanernes nasjonalrett kimchi er blitt trendy også i Norge, og en helt enkel variant med frisk og syrlig fermentert sommerkål er perfekt for deg som vil teste denne sunne retten. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Sørg for at alt du skal bruke er helt rent, både kniv, fjøl, bolle, hender og selvfølgelig kålen. Den må skylles godt før bruk. 

  2. Fjern de ytterste bladene på kålen. Kutt kålen i tynne strimler, og legg i en bolle. Ha på grovt salt. Det skal være 20 g salt pr. kilo kål.

  3. Kna og knus sammen kål og salt med hendene slik at kålen begynner å væske seg. 

  4. Legg alt over på et glass, og ha litt plast over. La det stå romtemperatur eller i kjeller til det begynner å syrne. Det tar gjerne 2-3 dager. 

  5. Du kjenner på lukten at kålen begynner å bli syrlig. Det er melkesyrebakteriene som er kommet i gang. Da setter du på et lokk, og setter glasset kjølig. Da kan det stå lenge, og det bør stå i alle fall 1 måned før kålen er moden og fin. Men den holder seg også fint i 6 måneder!

  6. Prøv fermentert kål på en sandwich med litt skinke, god ost og aioli. Det er nydelig!

Fermetert sommerkål. Kall det gjerne herlig, frisk og syrlig fermentert sommerkål, kall det gjerne en sommerkålkimchi. Foto: Mette Møller

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (32 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN