nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 10min
Fløtegoro
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 10min
Fløtegoro
Goro: En deilig, litt glemt julekake.
Foto: All Over PressGoro er en kake med lange tradisjoner i Norge. Først og fremst er den regnet som en julekake. Noen mener goro er en forkortet versjon av det opprinnelige navnet "gode raad". Andre mener det handler om å god råd. Du finner goro med konjakk, fløte, egg og smør, oppskrifter som før i tiden definitivt krevde at man hadde god råd.
SLIK GJØR DU
Smelt og avkjøl margarinen. Pisk eggedosis av egg og sukker. Vask vispene godt og pisk kremen stiv.
Tilsett margarin og fløte, og bland i melet med kardemomme og sitronskall.
Varm gorojernet og legg ca en teskje røre i hvert kammer. Press jernet godt sammen for å få tynne fine kaker.
Stek kakene lyse brune, legg dem på en fjøl og skjær dem fra hverandre med en skarp kniv. Det kan være lurt å sette jernet på en tykk avis, for å samle opp fettet som vil dryppe fra jernet under steking.
Goro: En deilig, litt glemt julekake.
Foto: All Over Press