Fløtegoro Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 10min

Fløtegoro

nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 10min

Fløtegoro

Goro: En deilig, litt glemt julekake.

Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

tfa@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (16 stemmer)
Goro er en kake med lange tradisjoner i Norge. Først og fremst er den regnet som en julekake. Noen mener goro er en forkortet versjon av det opprinnelige navnet "gode raad". Andre mener det handler om å god råd. Du finner goro med konjakk, fløte, egg og smør, oppskrifter som før i tiden definitivt krevde at man hadde god råd.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3stk
180g
Margarin(halvsmeltet)
1stk
Sitron(revet skallet av)

SLIK GJØR DU

  1. Smelt og avkjøl margarinen. Pisk eggedosis av egg og sukker. Vask vispene godt og pisk kremen stiv.

  2. Tilsett margarin og fløte, og bland i melet med kardemomme og sitronskall. 

  3. Varm gorojernet og legg ca en teskje røre i hvert kammer. Press jernet godt sammen for å få tynne fine kaker. 

  4. Stek kakene lyse brune, legg dem på en fjøl og skjær dem fra hverandre med en skarp kniv. Det kan være lurt å sette jernet på en tykk avis, for å samle opp fettet som vil dryppe fra jernet under steking.

Goro: En deilig, litt glemt julekake.

Foto: All Over Press

Inneholder

Egg
Laktose
Gluten

Oppskrift

tfa@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (16 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN