nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t
Formkake med rabarbra og hylleblomst
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t
Formkake med rabarbra og hylleblomst
Kaka blir enda berdre om den dynkes med hylleblomstsaft.
Foto: Mette MøllerDenne saftige formkaka kan fint lages et par dager før servering, og smaker godt både med litt pisket krem og et glass rabarbrasaft til.
DETTE TRENGER DU
PERSONER200g
200g
Smør(romtemperert)
4stk
Egg(romtemperert)
100g
100g
Mandelmel(malte mandler)
1ts
2stk
Rabarbra(stilker)
2dl
Hylleblomstsaft(Eller mindre)
SLIK GJØR DU
Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, ett av gangen.
Sikt hvetemel og bland det med mandelmel og bakepulver. Vend dette forsiktig inn i smørmassen.
Fjern det groveste laget på rabarbraen, men litt skall kan gjerne være på. Kutt rabarbra i små biter og vend inn i kakemassen.
Ha massen over i en smurt form, og stek på 165 grader i 40-45 minutter.
Når kaken tas ut av ovnen, dynkes den med hylleblomstsaft. I denne oppskriften er det brukt saft fra Ringi.
Kaka blir enda berdre om den dynkes med hylleblomstsaft.
Foto: Mette Møller