nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t 40min
Glutenfritt grovbrød med solsikker og aprikoser
nivå
Lett
aktiv
35min
totalt
1t 40min
Glutenfritt grovbrød med solsikker og aprikoser
Glutenfrie melmikser er ekstra vanskelige å måle korrekt. Det er derfor viktig å være nøye når du baker glutenfritt, for å få et vellykket resultat. Målene i denne oppskriften er tilpasset melmiksen som brukes.
DETTE TRENGER DU
PERSONER25g
4dl
0.5ss
0.5ss
1dl
Aprikos(grovhakkede, tørket)
450g
Glutenfritt mel(finax grov)
1.5dl
1stk
Egg(til pensling)
SLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en kjøkkenmaskin og løs den opp i vannet. Tilsett de øvrige ingredienser og kjør deigen i ca. 5 minutter.
Smør en avlang form, 1 ½ liter, og dryss den med solsikkefrø. Fjern det som ikke fester seg og strø på overflaten av brødet.
Hell deigen i formen og la den heve i ca. 35 minutter. Varm ovnen til 200°.
Pensle ferdig hevet brød med sammenpisket egg. Strø på solsikkefrø.
Stek brødet på rist på nederste rille i ovnen i 35 minutter.
La brødet hvile 5 minutter før det hvelves ut på rist og avkjøles helt under et håndkle.