nivå
Lett
totalt
45min
Gresk sommerpai
nivå
Lett
totalt
45min
Gresk sommerpai
Mange har gode matminner fra ferie i Hellas. Der får vi ofte servert frukt og bær med en god honning og fyldig gresk yoghurt. Bedre kan det nesten ikke bli og med en lettvint nøttebunn for å fylle godsakene i, blir dette den ultimate sommerkaken eller desserten om du vil. Gresk yoghurt er fyldig og rund på smaken med cirka ti prosent fett.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Legg dadler og paranøtter i en blender sammen med sitronskall og kjør til en grynete masse.Trykk massen ut i en paiform og sett den kaldt, gjerne i fryseren i ca. 30 minutter.
Fordel yoghurten i paiskallet. Del eplet i biter og bland med litt sitronsaft. Del granateple i to og pirk ut frøene med en gaffel. Fordel frukt og bær over yoghurten og drypp tilslutt over flytende honning. Pynt med mynteblader og paien server straks.