nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t 10min
Grillet svinenakke med brent pepper
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
1t 10min
Grillet svinenakke med brent pepper
GRILLET SVINENAKKE: La panna stå på svak varme og surre lenge, så blir grønnsakene søte og saftige, tipser Brimi.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (2 stemmer)
Svinenakke blir stadig mer populært. Det er nydelig og mørt kjøtt. Prøv Brimis variant med brent pepper.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Fyll ei tørr stekepanne med pepperkorn til bunnen dekkes. Rist kornene på middels varme til de lett kan knuses. Da er de klare.
Knus pepperen i en morter eller i et kjøkkenhåndkle/brødpose, og rull svinenakken inn i pepperen.
Drypp på litt olje før kjøttet legges på grillen. Grill på middels varme, og snu ofte. Bruk gjerne lokk. Kjøttet skal være gjennomstekt. Det er også fint å steke kjøttet i ei grillpanne.
Server svinenakken med småløk og tomater surret møre i litt olje. Strø over litt flaksalt til slutt.
GRILLET SVINENAKKE: La panna stå på svak varme og surre lenge, så blir grønnsakene søte og saftige, tipser Brimi.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Arne Brimi
mat@dagbladet.noVurdering
2.5 (2 stemmer)