Grovt glutenfritt brød med gulrot og frø Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
9t 10min

Grovt glutenfritt brød med gulrot og frø

nivå
Lett
aktiv
45min
totalt
9t 10min

Grovt glutenfritt brød med gulrot og frø

Kos deg med dette lettbakte, saftige og smakfulle grove brødet med revet gulrot og nyttige frø. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.9 (254 stemmer)
Det er herlig å våkne til duften av nystekt brød. Kos deg med dette lettbakte, saftige og smakfulle grove brødet med revet gulrot og nyttige frø. Deigen blandes kvelden før, og står kaldt over natten. Derfor holder det med en liten mengde gjær. Oppskriften er til et brød. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4dl
1.5dl
1.5ts
1stk
Gulrot(finrevet)
0.5dl
2dl
Müsli(glutenfri blanding)

SLIK GJØR DU

  1. Varm 2 dl av melken til den blir cirka 30˚. Mål opp fiberhusken i en bolle, og hell over den ­lunkne melken. Rør godt, og ­la blandingen svelle i cirka ­­­5 minutter.

  2.  Smuldre gjæren i bollen. Tilsett resten av melken (kald) og kesam. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av ingrediensene, og arbeid sammen til en blank og ganske løs deig. Elt deigen cirka 5 minutter i maskin eller litt lenger for hånd.

  3. Smør en avlang 1 ½ l brødform, og fordel deigen i formen. Strø over solsikkefrø.

  4. Legg et lett fuktet håndkle over brødet. La det heve i kjøleskapet natten over eller i 8–10 timer. Neste morgen settes ovnen på 200˚.

  5. Sett brødet inn på rist på nederste rille i ovnen og stek i 45–50 minutter. Ta det nystekte brødet ut av formen, og la det avkjøles på rist.

Kos deg med dette lettbakte, saftige og smakfulle grove brødet med revet gulrot og nyttige frø. Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.9 (254 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN