Grovt glutenfritt brød med gulrot og frø
Grovt glutenfritt brød med gulrot og frø
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Varm 2 dl av melken til den blir cirka 30˚. Mål opp fiberhusken i en bolle, og hell over den lunkne melken. Rør godt, og la blandingen svelle i cirka 5 minutter.
Smuldre gjæren i bollen. Tilsett resten av melken (kald) og kesam. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett resten av ingrediensene, og arbeid sammen til en blank og ganske løs deig. Elt deigen cirka 5 minutter i maskin eller litt lenger for hånd.
Smør en avlang 1 ½ l brødform, og fordel deigen i formen. Strø over solsikkefrø.
Legg et lett fuktet håndkle over brødet. La det heve i kjøleskapet natten over eller i 8–10 timer. Neste morgen settes ovnen på 200˚.
Sett brødet inn på rist på nederste rille i ovnen og stek i 45–50 minutter. Ta det nystekte brødet ut av formen, og la det avkjøles på rist.