nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t
Havregrynsbrød
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
2t
Havregrynsbrød
Dette er et godt og enkelt hverdagsbrød med havregryn og hvetekim som gir god smak til brødet.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Rør gjær ut i lunken melk. Tilsett salt, sukker, hvetekim og havregryn og elt inn hvetemel til en smidig deig som knapt slipper
bakebollen.Sett deigen til heving på et lunt sted tildekket med plast.
Ta deigen opp på bakebord og form til to avlange brød. Legg brødene på bakepapir på stekeplate og sett til etterheving ca.
minutter. Pensle med vann og strø på havregryn.Stek brødene ved 250° på nederste rille i ovnen. Etter 10 minutter senkes varmen til 200° og brødene stekes ytterligere
i 20 minutter.Avkjøl brødene på rist. Brødene egner seg til frysing.