Hjemmelagde marshmallows
Hjemmelagde marshmallows
Fjærlette, myke og hjemmelagde marshmallows kan du bruke både i varm sjokolade, i desserter og som kakepynt.
Foto: Morten EikOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Lag fruktpuré: Hva slags frukt eller bær du bruker, avgjør du selv. Ha frukten eller bærene, f.eks. opphakkede, skrelte appelsiner over i en kjele, og hell på vann til det såvidt dekker. Kok frukten til den tykner og blir myk. Hell av vannet, og mos frukten med f.eks. stavmikser. Spe evt. med vannet til ønsket konsistens. I denne oppskriften skal pureen være tykk.
Bland sukker, halvparten av honningen og 50 g fruktpuré, og kok opp til 110 grader, ca. 3 - 4 minutter.
Bløtlegg gelatin i vannet i ca. 5 minutter. Smelt gelatinen sammen med den varme fruktpureen.
Ha massen i en piskebolle og tilsett resten av fruktpureen og honningen. Pisk godt til massen blir luftig. Hell i former som er smurt med nøytral olje. I stedet for å bruke former, kan du helle massen over på et bakepapir som er smurt lett med olje, og stryke massen ut til ca. 2 cm tykkelse.
La massen stå i romtemperatur til. Det tar ca. 4 timer. Rull marshmallowsen i sukker kjørt i blender eller kjøkkenmaskin med vaniljestang.
Fjærlette, myke og hjemmelagde marshmallows kan du bruke både i varm sjokolade, i desserter og som kakepynt.
Foto: Morten Eik