Engelsk fruktkake
Engelsk fruktkake
KAKE MED MYE GODT: Denne engelske fruktkaken blir alltid like saftig.
Foto: Opplysningskontoret for brød og kornInneholder
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland sammen rosiner, cocktailbær, nøtter og mandler og hell over sitronsaft, rom og cognac. Dekk til og la ligge i bløt ett døgn. Blandingen trenger ikke å stå kjølig.
Rør smør og sukker lyst og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen. Rør inn malte mandler og sikt inn hvetemel, vaniljesukker og krydder. Til slutt rører du inn blandingen som har stått et døgn (ta med all væske).
Hell over i en smurt 18–20 cm springform. Stek kaken midt i ovnen på 160 °C i 1,5–2 timer. Bruk en grillpinne for å sjekke om kaken er ferdig. Henger det deig igjen på pinnen må den stekes lenger.
Lag sirup mens kaken steker: Kok opp 0,5 dl vann i en vannkoker eller kjele og tilsett 2 ss sukker og 2 ss rom eller whiskey. Rør godt sammen.
Ta kaken ut av ovnen og stikk små hull i toppen. Hell på sirup mens den enda er varm. Avkjøl kaken og pakk den godt inn i plast. Dynk kaken med sirup ca. annenhver uke frem til du skal spise den.
KAKE MED MYE GODT: Denne engelske fruktkaken blir alltid like saftig.
Foto: Opplysningskontoret for brød og korn