Lise Finckenhagens crêpes (pannekaker) med pasjonsfrukt
Lise Finckenhagens crêpes (pannekaker) med pasjonsfrukt
DETTE TRENGER DU
PERSONERTynne pannekaker
SLIK GJØR DU
Bruk en mellomstor stekepanne og varm pannen over middels høy varme. Det er ikke nødvendig å bruke mye fett når du steker disse tynne pannekakene, eventuelt kan du ha litt smør eller olje på kjøkkenpapir og bare smøre pannen lett mellom stekingen.
Ha en god øse røre i pannen, vent 2-3 sekunder og hell alt det overflødige tilbake i røren. Bruk en liten stekespade og «skjær» vekk kanten som blir igjen etter avhellingen.
Stek pannekaken til den er pent gyllen på undersiden, snu og stek videre i 20 sekunder på den andre siden.
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut fruktkjøttet med en teskje. Bland egg, eggeplommer, sukker, sitronsaft og pasjonsfruktkrem i en liten kasserolle. Visp det godt sammen.
Visp sammen alle ingrediensene til pannekakerøra. Den skal bli glatt og klumpfri. Selv pleier Finckenhagen å kjøre alt sammen med en stavmikser.
La røren hvile en halv times tid, før du steker tynne og fine pannekaker.
TIPS: Dropp sukkeret i røra hvis pannekakene skal brukes i salte retter.
Ønsker du en litt «fyldigere» røre, kan du erstatte 2 dl av melken med matfløte. Røren kan krydres opp med litt kanel, kardemomme, vaniljefrø, revet sitrusskall, valmuefrø, hampfrø, chiafrø eller andre frø eller finmalte nøtter, for å nevne noe.
Kok opp blandingen under konstant visping (det er viktig å røre hele tiden for å unngå klumper og for å unngå at blandingen svir seg i bunnen).
Kremen skal få et skikkelig oppkok og tykne.
Trekk kasserollen fra varmen og visp inn kaldt smør, litt etter litt.
Smør pannekakene med et tynt lag pasjonsfruktkrem, rull sammen og dryss over litt melis.