Jordbærparfait
Jordbærparfait Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
24t

Jordbærparfait

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
24t

Jordbærparfait

Kjempelekker jordbærdessert til varme sommerdager. Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Frisk parfait fylt med jordbær.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Hakk den hvite sjokoladen og smelt den over varmt vannbad.

  2. Skyll og rens jordbærene. Miks 7 dl av bærene til en glatt mos. Skjær resten i mindre biter.

  3. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker hvitt og luftig.

  4. Pisk fløten til krem og vend det i jordbærmosen. Hell i den smeltede sjokoladen i en fin stråle under forsiktig omrøring, til en glatt røre.

  5. Frys røren til myk is i en ismaskin. Du kan også legge parfaiten i en bolle, som settes i fryseren. Ta den fram med jevne mellomrom og rør til en myk konsistens. Vend så i resten av jordbærbitene og hell massen i en randform, ca. 1 ½ liter. Sett parfaiten i fryseren i ca. 8 minutter.

  6. Tin parfaiten litt før servering.

  7. Hvelv den opp på fat og fyll hullet i parfaiten med jordbærbiter. Strø over høvlet, hvit sjokolade.

Kjempelekker jordbærdessert til varme sommerdager. Foto: Anette Nilsson

Inneholder

Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN