nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t
Jordbærterte med vaniljekrem
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t
Jordbærterte med vaniljekrem
Lag tertedeigen i stand i god tid på forhånd og fyll paien når den skal serveres. Paien må stå litt kjølig før servering, slik at geleen stivner.
DETTE TRENGER DU
PERSONERFyll
1pakke(r)
SLIK GJØR DU
Ha alle ingrediensene til kakebunnen i bollen i en food processor, bortsett fra vann og la maskinen gå til alt er smuldret. Tilsett vann og samle alt til en deig. Trykk deigen ut i bunnen av en paiform, 24 cm i diameter. Prikk med gaffel og sett den i kjøleskapet i minst 1 time.
Stek paien ved 200° i ca. 15 minutter midt i ovnen. Ta paiskallet ut av ovnen og avkjøl helt.
Skyll og rens jordbærene, og de store bærene deles i to. Smelt geleen forsiktig i en kjele, avkjøl litt uten at den stivner igjen.
Fordel vaniljekremen på kaken, fordel bærene oppå og hell geleen forsiktig over.
Sett paien kjølig til geleen stivner.