Jordbærterte med vaniljekrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t

Jordbærterte med vaniljekrem

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
2t

Jordbærterte med vaniljekrem

Vanilje og jordbær er smaken av sommer. Denne terten er helt herlig å servere gjestene etter et godt sommermåltid. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Lag tertedeigen i stand i god tid på forhånd og fyll paien når den skal serveres. Paien må stå litt kjølig før servering, slik at geleen stivner.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

1pakke(r)

Kakebunn

130g
Smør(kaldt)
1ss
Vann(kaldt)

Pynt

500g
Jordbær(eller blåbær)

SLIK GJØR DU

  1. Ha alle ingrediensene til kakebunnen i bollen i en food processor, bortsett fra vann og la maskinen gå til alt er smuldret. Tilsett vann og samle alt til en deig. Trykk deigen ut i bunnen av en paiform, 24 cm i diameter. Prikk med gaffel og sett den i kjøleskapet i minst 1 time.

  2. Stek paien ved 200° i ca. 15 minutter midt i ovnen. Ta pai­skallet ut av ovnen og avkjøl helt.

  3. Skyll og rens jordbærene, og de store bærene deles i to. Smelt geleen forsiktig i en kjele, avkjøl litt uten at den stivner igjen.

  4. Fordel vaniljekremen på kaken, fordel bærene oppå og hell geleen forsiktig over.

  5. Sett paien kjølig til geleen stivner.

Vanilje og jordbær er smaken av sommer. Denne terten er helt herlig å servere gjestene etter et godt sommermåltid. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN