
Kanel brûlée med appelsin
Kanel brûlée med appelsin
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Hell fløte og melk i en kjele. Legg i kanelstenger og appelsinskall. Kok opp og la det trekke lett et par minutter ved svak varme.
Dra kjelen til side, og la det hvile i ca. 15 minutter slik at fløtemelken tar til seg smak. Kok opp fløtemelken på nytt.
Visp eggeplommer og sukker lett sammen i en bolle. Sil den varme fløtemelken over eggeplommene, litt av gangen, mens du rører.
Sett ovnsfaste porsjonsformer i en langpanne. Hell litt varmt vann i bunnen av langpannen. Fordel eggblandingen i formene, og stek dem midt i ovnen ved 120° i 40–50 minutter til de har stivnet.
Fordel sukkeret oppå puddingene. Brenn sukkeret med skibrenner, brûlébrenner eller sett under grill i stekeovnen til formen har fått en gyllen farge.
Server med bringebær og et grønt blad.