Knekkebrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 10min
totalt
1t 30min

Knekkebrød

nivå
Lett
aktiv
1t 10min
totalt
1t 30min

Knekkebrød

Det er mye lettere å lage knekkebrød en man tror, og det er en kjempefin gave til den som har alt! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Aldri har det vært så populært med hjemmelaget knekkebrød som nå. Knekkebrød er lett å bake. 4 dl sammalt hvete, grov4 dl store havregryn2 dl solsikkekjerner1 dl sesamfrø1 dl linfrø1 ts salt7 dl vann 1. Bland sammen alt det tørre og rør inn vannet. Fordel deigen på to stekeplater kledd med bakepapir. Bruk slikkepott eller en fuktet flat kniv og fordel blandingen jevnt utover. Skjær i passende biter, gjerne med en pizzaskjærer.2. Stek begge platene samtidig, helst på varmluft ved 160° i 1 time og 10 minutter.3. Etter halvgått steketid bytter de to stekeplatene plass i ovnen.4. Skulle knekkebrødene ikke være helt sprø, kan de brekkes fra hverandre og ligge i ovnen ved 100° med døren litt på gløtt.5. Avkjøl knekkebrødene på rist og oppbevar dem i tett boks.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen alt det tørre og rør inn vannet. Fordel deigen på to stekeplater kledd med bakepapir. Bruk slikkepott eller
    en fuktet flat kniv og fordel blandingen jevnt utover. Skjær i passende biter, gjerne med en pizzaskjærer.

  2. Stek begge platene samtidig, helst på varmluft ved 160° i 1 time og 10 minutter.

  3. Etter halvgått steketid bytter de to stekeplatene plass i ovnen.

  4. Skulle knekkebrødene ikke være helt sprø, kan de brekkes fra hverandre og ligge i ovnen ved 100° med døren litt på gløtt.

  5. Avkjøl knekkebrødene på rist og oppbevar dem i tett boks.

Det er mye lettere å lage knekkebrød en man tror, og det er en kjempefin gave til den som har alt! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN