Koking av kreps Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Koking av kreps

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
30min

Koking av kreps

Når du koker ferskvannskreps skal kokevannet være godt saltet. Smak til, og når vannet smaker som saltvann, kan du ta i litt ekstra salt. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2 (53 stemmer)
Når du koker ferskvannskreps skal kokevannet være godt saltet. Smak til, og når vannet smaker som saltvann, kan du ta i litt ekstra salt. Mørkt øl og krondill i vannet gir også god smak.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
4stk
Sjøkreps(beregn cirka 1 kg per person)
20l
1.5kg
1.5l
Øl(mørkt)
2bunt
Dill(krondill)

SLIK GJØR DU

  1. Kok opp vann og øl i ei stor gryte, og ha i salt og rikelig med stilker av krondill. Smak til slik at vannet smaker salt og godt. La det hele koke i fem-ti minutter.

  2. Krepsen skal kokes levende, så kast kreps som ikke beveger seg. Ha den levende krepsen oppi gryta og la den fosskoke i seks-syv minutter.

  3. Løft ut krepsen, og la den avkjøles. Aller helst skal den legges rett på is for å stoppe kokeprosessen, men er det kjølig ute holder det å legge dem i en luftig kasse for avkjøling.

  4. Nyt den nykokte krepsen med godt brød, gjerne loff, majones og krondill. Små biter av sterk ost, som danske Gammel Ole eller Sorte Sara, er også godt ved siden av.

Når du koker ferskvannskreps skal kokevannet være godt saltet. Smak til, og når vannet smaker som saltvann, kan du ta i litt ekstra salt. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Skalldyr
Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2 (53 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN