Kokosmarengsrull med mangomousse
Kokosmarengsrull med mangomousse
DETTE TRENGER DU
PERSONERFyll
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175°. Tegn opp et rektangel på bakepapir ca. 35 x 30 cm med blyant.
Pisk hvitene stive. Tilsett sukkeret, litt av gangen, under pisking til deigen blir blank og stiv.
Bland kokos og maisenna, og vend dette forsiktig i marengsmassen.
Fyll marengsen i en sprøytepose, og fordel massen ut i langsgående striper innenfor bakepapiret. Stripene må overlappe hverandre noe. Strø over kokoschipsen.
Stek bunnen midt i ovnen i ca. 25 minutter eller til overflaten kjennes tørr og sprø. Pass på stekingen. Hvis kokschipsen får for mye farge, kan du dekke bunnen med bakepapir mot slutten av stekingen.
Ta kaken ut av ovnen, og trekk den nystekte bunnen over på rist. Avkjøl.
Halvtin mangobitene. Miks ca. ¾ av dem til en glatt mos. Spar resten.
Pisk fløten til krem. Bland i mascarpone, og rør til en glatt konsistens. Vend inn finrevet limeskall og mangomos. Sikt i vaniljesauspulver, og rør til en glatt konsistens. Moussen tykner litt etter noen minutter.
Snu marengsbunnen slik at du kan dra av bakepapiret. Den fine siden skal vende ut når kaken rulles sammen. Fordel moussen jevnt ut på bunnen, og strø over resten av mangobitene. Rull sammen ved hjelp av papiret.
Bryt den hvite sjokoladen i biter, smelt over varmt vannbad eller på lav effekt i mikroovnen, og drypp sjokoladen over rullekaken.
Pynt gjerne med noen båter fersk mango og finrevet limeskall like før servering.