Kokt hvit asparges
Kokt hvit asparges
BEST: Den hvite regnes som den beste av asparges-typene.
Foto: Mette MøllerOppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Den nederste delen av aspargesen er litt trevlete, så kutt av 2-3 cm. Skrell så aspargesen nesten helt til toppen. Rundt 3/4 av aspargesen skal skrelles.
Kok opp lettsaltet vann i en romslig kjele, og ha i en klype sukker og noen dråper sitronsaft. Smak gjerne på kokevannet! Det skal ha en passe fin smak av syre og sødme.
Legg i den skrelte aspargesen, og kok rundt 3-5 minutter. Koketiden er avhengig av tykkelsen på aspargesen, så test underveis. Hvit asparges skal kokes til den er passe mør, slik at en knivspiss går lett gjennom, men den skal være spenstig og ikke slapp.
Løft ut, og la den renne av før du serverer. Hvis den ikke skal brukes med en gang, så legg den rett over i kaldt vann noen sekunder før du lar den renne av.
BEST: Den hvite regnes som den beste av asparges-typene.
Foto: Mette Møller