Kremet parfait med kokos
Kremet parfait med kokos
SLIK GJØR DU
Skyll og rens jordbærene og skjær i mindre biter. Legg dem i en kjele, tilsett sukker og sitronsaft. Varm opp på svak varme slik at bærene safter seg litt uten at de koker i stykker. Sett det til siden for avkjøling. Hell bærene i en stil, og la saften renne ned i en bolle.
Skill eggene. Pisk eggehviter til hvitt skum. Tilsett ½ dl melis, og pisk ytterligere en kort stund. Pisk eggehvitene med resten av melisen til en luftig blanding. Pisk kremfløten i en bolle for seg.
Bland eggeblandingen i den piskede kremen sammen med kokoskremen. Vend så i pisket eggehvite. Bland til slutt i jordbærene slik at de fordeles jevnt i røren.
Hell røren i en form ca. 1 ½ liter, og sett den i fryseren. Parfaiten er ferdig fryst etter ca. 8 timer.
Kok den avrente saften i en kjele uten lokk til den koker inn til halvparten av mengden. Sett den kaldt.
Rist kokoschips i en tørr panne på middels varme et par minutter eller til de blir lett gyllenbrune. Rør om imens slik at de får fin farge. Sett chipsene til avkjøling.
Skyll og rens jordbærene til pynt. Skjær i skiver eller biter.
Hvelv parfaiten ut på et fat, og pynt med jordbær og kokoschips. Drypp over resten av jordbærsirupen, og server straks.