Lakrisostekake med bær
Lakrisostekake med bær
DETTE TRENGER DU
PERSONERPynt
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 135°, gjerne varmluft.
Smelt smøret til kakebunnen. Knus kjeksene i en kjøkkenmaskin (kan også knuses i pose med et kjevle). Bland kjekssmulene med smøret.
Kle en form, ca. 26-28 cm i diameter, med bakepapir. Trykk kjeksmassen ut i formen og sett i kjøleskap.
Legg gelatinplater i kaldt vann. Rør sammen kremost, crème fraîche, sukker og lakrispulver til en glatt røre. Smak til med lakris. Tilsett eggene og bland godt.
Smelt gelatinplatene i en kjele med litt av ostekakerøra. Når gelatinen er smeltet, blandes den med resten av røra.
Ta formen ut av kjøleskapet, og smør kantene med litt smør. Hell ostemassen i formen. Del bjørnebærene i to, og legg dem i røra.
Sikt 1-2 ts lakrispulver på toppen av kaka. Stek den på nederste rille i ovnen i ca. 1 time og 45 minutter.
La kaka avkjøles før den tas ut av formen. Pynt kaka med friske bær.
Tips! Kaka kan med fordel lages dagen før, for da rekker den å sette seg ordentlig.