Lakrisostekake med bær Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 45min
totalt
2t 10min

Lakrisostekake med bær

nivå
Middels
aktiv
1t 45min
totalt
2t 10min

Lakrisostekake med bær

Den ser lekker ut og smaker herlig. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.6 (13 stemmer)
Lakris er en trendy ingrediens i kakebakemiljøer. Sammen med masse bær får du en spennende smakskombinasjon. Kaka er perfekt stekt når den er litt løs på midten når du rører på formen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

8stk
Gelatin(plater)
400g
Kremost(naturell)
2ts
Lakrispulver(til dryss)
6stk

Pynt

500g
Bringebær(og andre bær)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 135°, gjerne varmluft.

  2. Smelt smøret til kakebunnen. Knus kjeksene i en kjøkkenmaskin (kan også knuses i pose med et kjevle). Bland kjekssmulene med smøret.

  3. Kle en form, ca. 26-28 cm i diameter, med bakepapir. Trykk kjeksmassen ut i formen og sett i kjøleskap.

  4. Legg gelatinplater i kaldt vann. Rør sammen kremost, crème fraîche, sukker og lakrispulver til en glatt røre. Smak til med lakris. Tilsett eggene og bland godt.

  5. Smelt gelatinplatene i en kjele med litt av ostekakerøra. Når gelatinen er smeltet, blandes den med resten av røra.

  6. Ta formen ut av kjøleskapet, og smør kantene med litt smør. Hell ostemassen i formen. Del bjørnebærene i to, og legg dem i røra.

  7. Sikt 1-2 ts lakrispulver på toppen av kaka. Stek den på nederste rille i ovnen i ca. 1 time og 45 minutter.

  8. La kaka avkjøles før den tas ut av ­formen. Pynt kaka med friske bær.

  9. Tips! Kaka kan med fordel lages dagen før, for da rekker den å sette seg ordentlig.

Den ser lekker ut og smaker herlig. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

3.6 (13 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN