Langpanne med nøttekrem
Langpanne med nøttekrem
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Varm melken til den er fingervarm. Smuldre gjæren i en bakebolle, og tilsett melken. Rør om til gjæren er oppløst.
Legg i smør og tilsett det halve egget, sirup, salt og kardemomme. Tilsett 6 dl av hvetemelet, og arbeid raskt sammen til en glatt, men ganske løs deig. Dekk med håndkle, og la deigen hvile i ca. 45 minutter.
Bland i resten av melet eller så mye at deigen blir blank og smidig.
Ta deigen opp på bakebordet, og del i to jevnstore biter. Kle en langpanne ca. 20 x 20 cm med bakepapir.
Kjevle ut den ene deigbiten til den blir avlang, og legg den i langpannen slik at den dekker bunnen.
Fordel nøttekrem over bunnen. Kjevle så ut den andre delen til samme størrelse, og legg den oppå. La dette heve i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 200°. Rens og skyll bærene. Skjær i mindre biter, og trykk dem ned i den hevede deigen. Pensle med sammenpisket egg, og strø over litt perlesukker. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 18–20 minutter.
Strø sjokoladen over den varme kaken slik at den smelter. Skjær kaken i biter ved servering.