Langpanne med nøttekrem Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Langpanne med nøttekrem

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
2t

Langpanne med nøttekrem

Langpanne med jordbær og sjokoladenøtt-fyll Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Alle liker gjærbakst, og en stor panne med smak av både jordbær og sjokolade får bein å gå på.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2.5dl
75g
Smør(mykt)
0.5stk
0.75dl
1klype(r)

Fyll

5dl
Jordbær(ferske)

Pynt

0.5stk
0.75dl
Mørk sjokolade(grovhakket)

SLIK GJØR DU

  1. Varm melken til den er fingervarm. Smuldre gjæren i en bakebolle, og tilsett melken. Rør om til gjæren er oppløst.

  2. Legg i smør og tilsett det halve egget, sirup, salt og kardemomme. Tilsett 6 dl av hvetemelet, og arbeid raskt sammen til en glatt, men ganske løs deig. Dekk med håndkle, og la deigen hvile i ca. 45 minutter.

  3. Bland i resten av melet eller så mye at deigen blir blank og smidig.

  4. Ta deigen opp på bakebordet, og del i to jevnstore biter. Kle en langpanne ca. 20 x 20 cm med bakepapir.

  5. Kjevle ut den ene deigbiten til den blir avlang, og legg den i langpannen slik at den dekker bunnen.

  6. Fordel nøttekrem over bunnen. Kjevle så ut den andre delen til samme størrelse, og legg den oppå. La dette heve i ca. 30 minutter.

  7. Sett ovnen på 200°. Rens og skyll bærene. Skjær i mindre biter, og trykk dem ned i den hevede deigen. Pensle med sammenpisket egg, og strø over litt perlesukker. Stek kaken på nederste rille i ovnen i 18–20 minutter.

  8. Strø sjokoladen over den varme kaken slik at den smelter. Skjær kaken i biter ved servering.

Langpanne med jordbær og sjokoladenøtt-fyll Foto: Ralph Månsson

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN